En gång till



Har gjort ett till halsband som, även det, består av satinband, kedja och en ros. Rosen är dock mindre än på det förra, och fokus ligger på kedjan, eller kedjorna eftersom det är 3 olika sorters kedjor. Rosen går att ta av om man vill det. 



                





Tack!

Det är några som har lämnat fina ord här på min blogg, och det är så roligt! Jag blir jätteglad! Tack!


Historik




Att jag började göra egna smycken är egentligen lite av en slump. För ca 5 år sedan råkade jag gå förbi en affär som sålde ut pysseltillbehör. På en hylla fanns lite ståltråd, krokar till örhängen, pärlor och då tänkte jag att det kunde vara roligt att testa att göra örhängen. Mina första örhängen blev fina, så det blev snart ett andra par, och ett tredje... Fast själv hade jag inte ens hål i öronen så jag gav bort dem till mina systrar.

Senare tog jag själv hål i öronen (anledningen: jag ville kunna bära mina egna smycken). Just nu tycker jag att det är spännande att även testa att göra ringar, armband och halsband.

Smyckena tar den tid de tar och ibland tar jag uppehåll, för det här är en hobby, som ska vara rolig!


Ha en fin dag!  


OBS! Detta är en hobbyverksamhet.


Örhängen


                      

TILL SALU


Material: guldfärgad metalltråd, vita sötvattenspärlor, guldfärgad krok.

För mer information, hör av dig!


ÄNTLIGEN!

Har suttit och pysslat med det här armbandet hela veckan (lite då och då). Var tvungen att fundera, testa och göra fel några gånger innan jag fick det som jag ville. Det går att använda som två olika armband: antingen med sidan med glasstavarna uppåt, eller så snurrar man på det och visar sidan med de runda pärlorna! Eftersom det är elastiskt kan man trä det över handen!


                           elller...   


Inspirationskälla: Sameslöjd



Ringar som jag har gjort, av silvertråd. Lite inspirerad av sameslöjd (tennarmband) var jag när jag gjorde dem. Det kanske inte syns, men det var från smycken som t.ex. de här som jag fick inspiration: http://tennarmband.blogspot.com/


Den gröna ringen finns kvar, men...




Inspiration


Hon gör smycken av gammalt porslin (exempelvis av Stig Lindberg), och kollektionen heter Dining with Grandma! Häftigt sätt att återvinna! www.sagenbutik.se



Svar


Fick en kommentar av en person som undrar hur stora de färgglada ringarna är. Hör av dig igen om du är intresserad!




Själva ringen är 1,8cm i diameter. Men de går att ställa om och justera till en större valfri storlek.

Den gröna "pärlbuketten" är 1,5 cm hög och 2 cm bred.
Den rosa "pärlbuketten" är 1 cm hög och 2 cm bred. 


 


RSS 2.0